ACTIVITEITEN JEUGDAFDELING

Bijeenkomst oktober 2020

De tweede bijeenkomst van dit seizoen had als hoofdthema “Heksen”.    Tijdens deze betoverende bijeenkomst waren al onze jeugdleden aanwezig.

De bijeenkomst ging van start met een korte introductie over heksen, hier werd nog niet te veel informatie prijs gegeven, aangezien de kinderen een soort leven Cluedo spel moesten gaan spelen.   In groepjes gingen zij het heemhuis rond, waar een zestal ruimtes waren ingericht.  In elke ruimte zat een andere “heks” en iedere heks had een vraag die gerelateerd was aan het (bij)geloof in heksen.  Bij elke vraag hoorde vier mogelijke antwoorden, die elk werden toegelicht.  Vervolgens moest het groepje kiezen welk antwoord juist was. (Bij de foto’s zijn een aantal van de opgaven te vinden, om je eigen kennis over heksen te testen. De juiste antwoorden  kunt u navragen bij onze jeugdleden want uiteraard werden na het spel alle juiste antwoorden verteld en toegelicht.)

Om te vieren dat iedereen de tocht langs de zes heksen had overleefd werd er een lopend heksenbuffet aangeboden. Op deze tafel lagen ook enkele “niet alledaagse” ingrediënten zoals: onthoofde Gummybeertjes, regenwormen en oogballen.  Desondanks viel het eten goed in de smaak.

Kortom, ook deze bijeenkomst was weer leerzaam en gezellig.

Bijeenkomst september 2020

Vandaag was de eerste bijeenkomst met onze jeugd afdeling van Heemkunde Bicht van het seizoen 2020-2021.
Het thema was ‘vlaggen’.

Roy heeft veel verteld over vlaggen, zo kwamen we onder meer van alles te weten over de vlaggen van Nederland en Amerika, de betekenis en geschiedenis erachter. Maar ook lokale vlaggen kwamen aan bod, zo ook bijvoorbeeld de vlag van het OLS in 2014 in Grevenbicht. De kids vonden het erg interessant en waren erg positief.

Daarna zijn we, om het thema vlaggen erin te houden, stratego gaan spelen daarbij konden drie teams elkaars vlag gaan veroveren. Dit spel in wat gespeeld werd in en om ons Heemhuis viel duidelijk in de smaak . Na veel rennen en nog tussendoor wat lekkers en wat gedronken te hebben kon iedereen weer lekker naar huis. Kortom, het was een zeer geslaagde eerste bijeenkomst!