LAATSTE NIEUWS

U bevindt zich nu op de mobiele website. 

Verhuizing van het Heemhuis

De afgelopen tijd heeft voor onze heemkundevereniging gestaan in het teken van de verhuizing.                

Per 1 mei moesten we ons Heemhuis verlaten en dus was er een hoop werk te doen. Een definitieve locatie hebben wij nog niet gevonden, maar gelukkig kunnen we tijdelijk terecht in het schoolgebouw in Obbicht, vanwaar wij rustig verder kunnen zoeken naar een geschikte plek om onze vereniging definitief te kunnen huisvesten. 

Op dit moment staan alle spullen tijdelijk opgeslagen en is het dus ook vrijwel onmogelijk om onderzoek te doen in onze naslagwerken. Echter zal dit richting de zomermaanden helemaal in orde komen.  Tegen die tijd zal alles weer netjes in de kasten geplaatst kunnen worden en zijn de vergaderruimtes weer beschikbaar.  

De tijdelijke opslag staat behoorlijk vol. Dus het inruimen wordt nog een hele klus.

Herdenking bij het monument aan de watermolen

Op maandag 4 mei zijn er overal in het land herdenkingen geweest bij oorlogsmonumenten.  Zo ook bij het monument “plaquette ter nagedachtenis van Vickers Wellington den Deiler” dat geadopteerd is door de jeugdafdeling van HV Bicht. 

Vroeg op de dag werd het monument al in orde gebracht zodat het er netjes bij lag, niet veel later verschenen de eerste bloemen, namens de Stichting Oranje Comité Grevenbicht.

In de loop van de dag werd ook door de jeugdafdeling zelf ook een nieuwe krans gehangen.  

Omdat een gezamenlijke herdenking niet kon doorgaan, zijn er gedurende de dag diverse jeugdleden langs geweest om bij het door hen geadopteerde monument stil te staan, om zo toch te kunnen herdenken.